Zing mee in het koor van De Bom

De Bom | Theaterspektakel over angst en verzet

In De Bom bewaakt een kleine groep soldaten op een zanderige vlakte in Drenthe in het geheim een wapen dat zo groot is dat het de wereld in een klap kan vernietigen. Een grote groep demonstranten kondigt aan te protesteren tegen de opslag van dit wapen. De jonge soldaten hebben bevel gekregen alles op alles te zetten om de site te beschermen en die demonstranten op afstand te houden. Zijn ze bereid geweld te gebruiken tegen de mensen die ze ook beloofd hebben te beschermen?

De Koude Oorlog was een periode van gewapende vrede tussen de communistische en de kapitalistische wereld. De lokale weerslag van dit globale conflict is dichtbij huis nog terug te vinden, in Havelterberg. Daar werden, hoewel nooit officieel bevestigd, 48 nucleaire kernkoppen geplaatst op de site, een stuk Amerikaans grondgebied midden in Drenthe.

De Bom vertelt het verhaal van de site bij Havelterberg aan de hand van de mensen die erbij waren: soldaten, demonstranten en dorpsbewoners.

Wil je meespelen? Geef je dan op voor de spelersgroep. Heb je zin om te zingen en te schreeuwen? Meld je dan aan voor het schreeuwkoor. Ben je handig met naald en draad? Dan is de kostuumgroep helemaal iets voor jou. Ten slotte zoeken we ook mensen die het heerlijk vinden om de handen uit de mouwen te steken als parkeerwacht of als publieksbegeleider. Geef je dan op als vrijwilliger.

Vrijdag 13 maart is er een informatiebijeenkomst. Tijd en locatie worden nog bekend gemaakt.

Meer informatie en het inschrijfformulier vind je hier.