Doe mee met De Bom

Direct na de laatste voorstelling van Welstaat kondigde Kameroperahuis een vervolg aan. Dat vervolg komt er. Het volgende Welstaat project heeft de werktitel Desperado’s en is gepland voor zomer 2021 in Wilhelminaoord. Maar we hoeven tot die tijd niet stil te zitten. Om het wachten te verzachten komt er deze zomer, in augustus 2020, eerst een andere voorstelling waaraan alle Welstaatbewoners kunnen meedoen: De Bom. Er zijn veel verschillende rollen te vergeven, dus kom vooral naar de informatiebijeenkomst op vrijdag 13 maart a.s. in Dorpshuis Stobbe in Darp (Linthorst Homanstraat 22, 7973 KG Darp). De bijeenkomst begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30), einde ca. 21:00 uur.

De Bom is een voorstelling van de PeerGroup en Kasko (de nieuwe naam van Kameroperahuis). Net als bij Welstaat doet Celine Hoex de regie en organiseert Jeanet Hacquebord het koor.
De Bom is een theaterspektakel over angst en verzet. En kleine groep soldaten bewaakt op een zanderige vlakte in het geheim een wapen dat het de wereld kan vernietigen. Een grote groep demonstranten kondigt aan te protesteren tegen de opslag van dit wapen. De jonge soldaten hebben bevel gekregen alles op alles te zetten om de site te beschermen en de demonstranten op afstand te houden. Zijn ze bereid geweld te gebruiken tegen de mensen die ze ook beloofd hebben te beschermen?

De Bom vertelt het verhaal van de site bij Havelterberg aan de hand van de mensen die erbij waren: soldaten, demonstranten en dorpsbewoners. Wil je meespelen? Geef je dan op voor de spelersgroep. Heb je zin om te zingen en te schreeuwen? Meld je dan aan voor het koor. Ben je handig met naald en draad? Dan is de kostuumgroep helemaal iets voor jou. Ten slotte zoeken we ook mensen die het heerlijk vinden om de handen uit de mouwen te steken als parkeerwacht of als publieksbegeleider. Geef je dan op als vrijwilliger.

Meer informatie over de voorstelling en de rollen die we kunnen verdelen (niet alleen in het koor) vind je op de website van de PeerGroup.